SVG tiedoston muokkaaminen PowerPointilla

Powerpointia ei kannata aliarvioida. Se on itse asiassa tehokas työkalu visuaalisesti houkuttelevien esitysten rakentamiseen sekä vektorigrafiikan luomiseen ja muokkaamiseen. Jos et tiedä mikä vektorigrafiikka on (SVG) – voit tutustua aiheeseen julkaisussa: Mikä on SVG tiedosto. Tässä julkaisussa pureudumme SVG tiedoston muokkaamiseen Powerpointilla. Jos sinulla ei ole Powerpointtia, voit ostaa lisenssin Microsoftin sivuilta.

Miksi on hyvä käyttää SVG kuvia esityksessä?

SVG kuvien tuominen powerpointtiin kannattaa, koska pääset muokkaamaan kuvituksia ja kuvakkeita vastaamaan esimerkiksi brändisi värejä tai sopimaan esityksen yleisilmeeseen.

Lisäksi, vektorigrafiikka on skaalautuva, eli jakaessasi esitystä isolle näytölle kuvat pysyvät terävinä ja selkeinä.

Lisää ja muokkaa SVG kuvia Powerpointissa

Yämä vaihe on erittäin helppo. Lisää SVG kuva valitsemalla työkalurivistä Lisää → Kuvat → Tämä laite. Paikanna SVG-kuvasi ja lisää se esitykseen. Voit myös raahata kuvan suoraan työpöydältäsi tai kansiosta esitykseen.

Ohje: Valitse Kuvat ja Tämä Laite. Paikanna SVG tiedosto..

Muuta SVG-kuva muodoksi

Seuraava vaihe ei ole myöskään vaikea. Muuttaminen kuvan muodoksi antaa sinulle mahdollisuuden muokata kuvan värejä, osia ja muita ominaisuuksia.  Powerpointin työpöytäsovelluksessa on “Muunna muodoksi” -ominaisuus (tätä toimintoa ei löydy selainversiossa). Jos et löydä tätä painiketta powerpoint-versiossasi, sinun on päivitettävä Office 365 -versioon.

  1. Valitse kuva
  2. Siirry työkalurivissä kohtaan Grafiikkamuoto
  3. Valitse työkalurivistä (tai hiiren kakkospainikkeella) Muunna muodoksi.
  4. Riippuen kuvan rakenteesta, se on joko ryhmitetty tai ryhmittämätön. Päästäksesi muokkaamaan kuvan osia sinun pitää purkaa ryhmittely. Se onnistuu klikkaamalla hiiren oikeaa painiketta ja valitsemalla Pura ryhmittely.
  5. Nyt kuva on purettu osiin. Pääset valitsemaan haluamasi osia ja muokkaamaan värejä, kokoja, sijaintia tai muotoja.
Ohje: Valitse Grafiikkamuodosta Muunna muodoksi. Näin pääset muokkaamaan SVG tiedostoa.

Aloita SVG muokkaaminen

Kuvan osat jakaantuvat moneen osaan, jonka jälkeen voit muun muassa valita, värjätä, raahata, poistaa tai muokata osan pisteitä – toisin sanoen laittaa kuvituksen osat uuteen uskoon.

Huomioithan, että kuvituksen osat saattavat rakentua viivoista, mikä tarkoittaa, että voit muuttaa vain viivan väriä eikä välttämättä täyttää osaa halutulla värillä.

Kun olet muokannut kuvan, voit ryhmittää sen uudelleen ja tallentaa tietokoneellesi haluamaasi tiedostomuotoon. Suosittelen kuitenkin tallentamaan kuvan (myös) SVG muotoon seuraavaa muokkausta varten.

Leave a Comment